کوثری: شفر با دیسیپلینش به تیم نظم می دهد
استقلال با تغییر سرمربی و آوردن وینفرد شفر به جای علیرضا منصوریان تا حدودی بحران های قبلی را پشت سرگذاشته است؛ اما آیا مشکلات این باشگاه تنها با حضور یک مربی مطرح و باتجربه حل خواهد شد؟
به گزارش سایت استقلال افتخار آسیا به نقل از ورزش سه: استقلال باشگاهی با بیش از هفتاد سال سابقه در فوتبال ایران است و چهره های مطرحی را چه به فوتبال و چه در کل به بخش های مختلف جامعه معرفی کرده است. جهانگیر کوثری یکی از آن استقلالی های قدیمی است که چه به عنوان یک گزارشگر یا برنامه ساز ورزشی و تلویزیونی و البته یک تهیه کننده سینما چهره ای سرشناس و مهم است. او البته در تمام این سال ها خیلی کم از سوی باشگاه محبوبش مورد توجه قرار گرفته به طوری که شاید جوان های طرفدار استقلال ندانند که این چهره معروف زمانی بازیکن تیمشان بوده است. با جهانگیر کوثری در رابطه با اتفاقات و مسایل مربوط به باشگاه استقلال صحبت کرده ایم که می خوانید:
تردید دارم به استقلال نزدیک شوم
من یه مقدار تردید می کنم که به فوتبال و استقلال نزدیک شوم، چراکه یک شرایط سازمانی اصولی و حساب شده وجود ندارد. هر سال یک مدیرعامل انتخاب می شود و در این شرایط باید تابع مدیریت باشگاه بود و این به دلیل همان عدم وجود سیستم در این باشگاه است. به همین خاطر است که اینهمه تغییرات به وجود می آید. در چنین شرایطی این استقلال است که ضربه می خورد در حالی که مسئولان اصلی، وزیر ورزش یا معاونت ورزش قهرمانی باید فکر کنند کدام آدم هایی هستند که دلشان برای استقلال می سوزد و آن ها را برای مدیریت انتخاب کنند.
استقلال آدم سالم و با دانش زیاد دارد
استقلال باشگاهی است که آدم های سالم زیادی را در تمام این سال ها داشته که هم فوتبال را می فهمند، هم فرهیخته هستند و هم سابقه مدیریت دارند. اما متاسفانه اطراف باشگاه استقلال آدم هایی جمع شده اند که اینگونه نیستند و شرایط به گونه ای است که چنین افرادی حجب و حیای فرهنگی و خانوادگی شان اجازه نمی دهد به این تیم نزدیک شوند، چرا که به شخصیت و وجهه اش لطمه می خورد. خیلی از استقلالی ها هستند که ریشه این دردها را می دانند؛ اما چه کسانی مدیر عامل باشگاه و چه کسانی به عنوان پیشکسوت باشگاه مطرح می شوند. خیلی از کسانی که دانش دارند از این دایره بیرون می مانند چون باشگاه با غوغاسالاری مدیریت می شود و وزیر ورزش هم تحت تاثیر این غوغاسالاری قرار گرفته است. متاسفم که آقای دکتر سلطانی فر با وجود این که تلاش می کنند متوجه نیستند که در استقلال چه می گذرد.
برخی از مدیران الفبای فوتبال را نمی دانند
کسانی هستند که دلشان برای استقلال می سوزد و دانش این کار را دارند؛ اما ما در هیات مدیره استقلال کسانی را داریم که مسایل ابتدایی فوتبال را نمی دانند. در واقع باشگاه داری شغل سبک و بی ارزشی شده است. آدم واقعا می ماند که با وجود کسانی که دانش و تسلط فوتبالی دارند، از اشخاصی استفاده می شود که درکی از فوتبال ندارند. وزیر ورزش و مسئولان باید بدانند استقلال باشگاهی است که تاثیرات سیاسی و اجتماعی زیادی دارد و می تواند در بهبود شرایط فرهنگی و اجتماعی نقش ایفا کند. وقتی استقلال دچار این آفت ها می شود همه فکر می کنند مقصر علیرضا منصوریان است؛ اما در حالی که مشکل جای دیگری است. گزینش ها و نگاه ها غلط است و سطح دانش و آگاهی پایین است. این ایراد حتی به مسئولان ورزش کشور هم وارد است و پیشنهاد من این است که آن ها کمی مطالعه کرده و آدم هایی را که سرشان به تنشان بیارزد را باید در این باشگاه به کار بگیرند نه مدیری که می آید به فکر ساختمان سازی و تجارتش باشد و در نهایت 20 میلیارد بدهی به جا بگذارد.
مردم از پشت پرده خبر ندارند
متاسفانه شرایط به گونه ای است که آدم سالم نمی تواند در این سیستم دوام بیاورد. کسانی در این باشگاه مسئولیت می گیرند که تابع جریانات حاکم باشند. واقعا ناراحت کننده است وقتی می بینیم که در اطراف تیم چه می گذرد! امروز هر کسی باند و بادیگارد خودش را دارد، سکوها و لیدرها را می خرند و مردم و جوان ها نمی دانند که با چه موجی دارند حرکت می کنند. مردم خبر ندارند استقلال را چه کسی حرکت می دهد. در استقلال راه را از ابتدا اشتباه رفتند و الان برگشتن نیز اشتباه است. اگر هم کسی با شرایط و سیستم مخالفت کند به خودش ضربه زده است، چرا که دقیقا همان شنا کردن بر خلاف جریان آب است. این اتفاقی است که مدام تکرار می شود و مسئولان ورزش سوار بر این موج کاذب هستند. معتقدم این گزینش ها واقعی و اصیل نیستند. واقعیت این است که عدم نتیجه گیری مربی ریشه در مدیریت کلان دارد. اگر مدیریت کلان چارت سازمانی خودش را بشناسد این مشکلات وجود نخواهد داشت. کسانی باید در کمیته فنی باشگاه حضور داشته باشند که نسبت به فوتبال و باشگاه استقلال نگاه جدی ورزشی و جامعه شناسانه داشته باشند.
پرسپولیس جعفر کاشانی دارد اما…
مسئولان نمی دانند استقلال چه پتانسیلی دارد و استقلال و پرسپولیس می توانند جامعه را تقویت کنند. در باشگاه پرسپولیس حضور شخصیتی مثل جعفر کاشانی که یک انسان با فرهنگ و باشخصیت و تحصیلکرده است خیلی مهم است و اگر تفاوتی هم در این دو تیم الان هست به خاطر حضور چنین شخصیتی در مدیریت باشگاه است. اما در استقلال اینگونه نیست و به همین دلیل است که مدام اخبار درگیری میان مدیران و مسئولان باشگاه را می شنویم.
رحمتی خودش یک جریان است
وینفرد شفر باید با شیوه های دیسیپلینی خودش و با انضباطی که دارد به تیم نظم بدهد؛ اما ببینید که چه کسانی اطراف شفر هستند و چه داستان هایی اتفاق می افتد. در استقلال هرکدام از بازیکنان یک داستان منحصر به فرد دارند و مثلا خود مهدی رحمتی یک جریان است. شاید یک ایرانی می توانست این مسایل را خنثی کند؛ اما شفر از کجا بداند…؟! رضا افتخاری مدیرعامل باشگاه آدم سالمی است؛ اما این جریان او را هم با خود می برد. به همین خاطر است که او دائم درگیر مسایل حاشیهای می شود. باز هم می گویم تا وزارت ورزش بخش مدیریت تیم استقلال را به آدم های با دانش و دلسوز که تجربه کار و مدیریت دارند، نسپارد این مشکلات وجود خواهد داشت و آن چه باید در این تیم شکل نمی گیرد.
می خواهند تا 40 سالگی در تیم بمانند
امروز خیلی سخت است که استقلال را به آن جایگاه اولیه اش رساند. مساله پیشرفت که در اولویت های بعدی است. بازیکنانی هستند که می خواهند تا 40 سالگی در تیم بمانند و یا برخی از قدیمی های باشگاه خودشان را وارث این تیم می دانند. اشکالی ندارد؛ اما من می گویم اگر می خواهید وارث این باشگاه باشید، بروید تلاش کنید و تبدیل به افراد با دانش و کاربلد شوید. یک سری جمع شده اند و هرکسی جایی را گرفته و برای خودش حقی قائل است. هربازیکن در استقلال برای خودش یک جریان است و برای پایان دادن به این وضعیت یا باید همه چیز زیر و رو بشود و یا تغییرات اساسی ایجاد شود.
شفر به استقلال نظم می دهد
i
وینفرد شفر را قبول دارم و به نظرم او یک مربی خوب و متوسط به بالا است. او
می تواند به تیم نظم بدهد و بر روی مسایل تئوری و عملی مسلط است. شفر
بازیکن کارلسروهه و مونشن گلادباخ بوده و در کشورهای مختلف آسیایی،
آفریقایی و آمریکایی مربی گری کرده است. به نظرم او می تواند به تیم
استقلال و مجموعه داخل زمین نظم و سطح فنی تیم را ارتقا دهد.
- ۹۶/۰۷/۱۷